ÇOCUK PSİKOTERAPİSİ
Çocuk Psikoterapisi=Oyun Terapisi
Büyükler için psikoterapi neyse 0-12 yaş arası çocuklar için oyun terapisi odur. Bu yaş döneminde çocuklarla oyun terapisi seansları yaparken, aile ile geri bildirim ve danışmanlık seansları yapılır. Bazen de ihtiyaca göre çocuk-ebeveyn oyun seansları gerçekleşir.
Çocuk Psikoterapisi’nin Amacı:
● Çocuğunuzun yaşadığı problemlerin kaynağını bulup, doğru bir şekilde çözümlenmesini sağlamak.
● Problemli davranışlar karşısında neler yapabileceğiniz hakkında konuşup, birlikte çocuğunuzun kişilik özelliklerine ve sizin aile yapınıza uygun çözümler üretmek.
Çocuk Psikoterapisi Görüşmelerinin İçeriği:
Anne-Baba Görüşmesi: Bu ilk aşamada çocuğunuzun yaşadığı problemlerle ilgili sizden bilgi alıyor ve çocuğunuzla ilgili gözlemleriniz hakkında konuşuyoruz.
Çocuk Görüşmesi: İkinci aşamada çocuğunuzla görüşüyorum. Bu görüşmelerde çocuğunuzla oyun oynayarak onun iç dünyasında neler olduğunu anlıyorum. Gerekli olduğu takdirde değerlendirme testleri uyguluyorum. İkinci aşamanın süresi, yaşanan probleme dayalı olarak bir ile üç seans arasında değişebiliyor.
Değerlendirme Görüşmesi: Üçüncü aşamada sizinle görüşerek değerlendirmelerimi paylaşıyorum. Bu görüşmede üzerinde çalışılacak konuları ve nasıl bir çalışma yöntemi uygulayacağımızı belirleyerek ilerliyoruz.
Uygulanan Yöntemler: Çocuğunuzun yaşadığı duruma bağlı olarak ona ve sizlere en iyi şekilde yardımcı olabilmek adına, oyun terapisi, çocuk merkezli aile danışmanlığı çalışmalarımızdan bir ya da iki tanesini seçiyorum. Bu çalışmaların süresi çocuğun yaşına, gelişim hızına, yaşanan probleme ve ailenin tutumuna göre değişiklik göstermektedir. Üçüncü aşama olan değerlendirme görüşmemizde, sizinle tüm bunları detaylı olarak paylaşıyorum.
Takip: Çalışmalarımızın sonunda belirli aralıklarla bir araya gelip çocuğunuzun gelişimini takip ediyorum. Bilgi almaya ya da desteklenmeye ihtiyaç duyduğunuz durumlarda bir ya da iki seanslık görüşmelerle sizlere yardımcı olmaya devam ediyorum.